Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra 500g

Novinka
Značka: Monks
€64,90
Skladom
Môžeme doručiť do:
14.3.2025
Možnosti doručenia

Objavte tisícročné tradície a vychutnajte si jedno z najkvalitnejších ceremoniálnych kakaí na svete. Jaguar Siembra pochádza z jedinečného prostredia pohoria Sierra Nevada de Santa Marta v Kolumbii, kde ho s úctou pestuje komunita Iku. Toto kakao je pestované ekologicky, spracované s láskou a patrí medzi prvé klimaticky pozitívne kakao, ktoré zároveň podporuje biodiverzitu.

Detailné informácie

Podrobný popis

Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra

Výnimočné ceremoniálne kakao Kolumbia - Sierra Nevada

Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra
Pôvod Kolumbia - Sierra Nevada de Santa Marta - srdce zeme
Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra
100% RAW Toto surové kakao bolo vyrobené pri teplotách nižších ako 42 stupňov celzia, pričom si zachovala svoju prirodzenú chuť a nutričné vlastnosti.
Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra
Podpora zalesňovania  Každým zakúpeným kakaom prispievate k výsadbe kakaovníkov, čím pomáhate obnovovať lesy a chrániť prírodu
Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra
Regeneratívne poľnohospodárstvo  Pestovanie kakaa podporuje zdravie pôdy, ekosystémov a biodiverzitu, čím prispieva k udržateľnej budúcnosti
Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra
Medicína  Je ekologicky pestovaná miestnou, indiánskou komunitou Iku.
Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra
Organic Kakao sa pestuje a spracúva v súlade s najvyššími ekologickými normami.

Medicína starých Mayov a Aztékov

Ceremoniálne kakao obsahuje vysoké množstvo antioxidantov, ktoré pomáhajú chrániť tvoje telo pred voľnými radikálmi a inými škodlivými látkami. Okrem toho, kakao obsahuje látky, ktoré môžu zlepšiť náladu, uvoľniť stres a podporiť relaxáciu.

Ceremoniálne kakao považujeme za medicínu a tak k nemu aj pristupujeme.
Je využitelné na kakaových ceremóniach , rituáloch, ako náhrada kávy, povzbudenie do tvorivej energie, či ako meditačný moment pre seba a priateľov.

Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra
Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra

100% ceremoniálne kakao

Ceremoniálne kakao je špeciálny druh kakaa, ktorý má výnimočné kvality a používa sa napríklad na rituálne účely. 

Kakao je pripravené z najvyššej kvality kakaa, ktoré sa pestuje s láskou a starostlivosťou. 

Je spracované podľa indiánskej tradície minimálneho zásahu do suroviny.

Toto kakao má hladkú, jemnú a krémovú konzistenciu a vôňu, ktorá ťa vtiahne do príjemného stavu relaxácie.

Drink of the Gods / Nápoj Bohov

Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra

Benefity ceremoniálneho kakaa

Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra
Podporuje spojenie s prírodou a spiritualitu
Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra
Zvyšuje životnú energiu a vnútornú harmóniu 
Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra
Prírodné dar Matky Zeme s hlbokou tradíciou 
Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra
Znižuje mentálnu únavu a podporuje emočnú rovnováhu 
Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra
Vysoký obsah minerálov a živín pre telo aj myseľ
Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra
Zmierňuje vnútorné napätie a pomáha pri meditácii 

Pôvod a tradícia

Sierra Nevada de Santa Marta – Srdce sveta

Toto pohorie, najvyššie pobrežné pohorie na svete, je domovom komunity Iku, ktorá si po generácie udržiava tradičné metódy ekologického pestovania. Sierra je považovaná za posvätné miesto, ktoré hrá kľúčovú úlohu v zachovaní rovnováhy prírody.

Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra

Príprava ceremoniálneho kakaa

1.Zámer Určíme si zámer a počas prípravy ho vizualizujeme
Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra
4.Zalejeme Zalejeme zohriatou vodou alebo mliekom
Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra
2.Zohrejeme  70-75°C vodu alebo mlieko podľa chuti
Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra
5.Vyšľaháme Vyšľaháme aby sme mali peknú penu
Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra
3.Odvážime 15-30g hmoty podľa chuti a zámeru (plná ceremoniálna dávka je 42g)
Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra
6.Vychutnávame Sprítomníme sa a vychutnávame všetkými zmyslami
Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra
Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra
Ceremoniálne kakao Jaguar Siembra

História

Ceremoniálne kakao má hlboké korene v kultúrach Strednej a Južnej Ameriky, najmä v kultúrach Inkov, Majov a Aztékov. Tieto kultúry uctievali kakao ako posvätné nápoje a používali ho nielen ako nápoj, ale aj ako platidlo.   Aztékovia v Mexiku považovali kakao za jednu z najdôležitejších plodín a používali ho na rituálne účely. Na svojich ceremoniách si pripravovali kakao nápoj zvaný xocolātl, ktorý obsahoval kakaové bôby, vodu, chilli, korenie a iné príchute. Tento nápoj bol príliš hojne používaný na to, aby bol denným nápojom, ale bol považovaný za posvätný nápoj, ktorý bol spojený s božskými bytosťami. Po dobytí Mexika španielskymi dobyvateľmi v 16. storočí sa kakao dostalo do Európy. V Európe sa kakao začalo používať ako nápoj pre vyššie spoločenské vrstvy. Na konci 18. storočia sa začal rozvíjať priemysel s výrobou čokolády a kakaových výrobkov. Postupne sa kakao stalo bežným nápojom po celom svete, ale jeho spojenie s rituálmi a posvätnými praktikami sa postupne strácalo. V posledných desaťročiach sa však záujem o ceremoniálne použitie kakaa obnovil, najmä v oblastiach, kde sa kakao tradične pestuje. Mnohé kultúry v Strednej a Južnej Amerike si zachovali svoje tradície s kakaom ako posvätným nápojom a v súčasnosti existuje celá komunita zasvätená ceremoniálnemu použitiu kakaa, ktorá ho používa ako nástroj pre duchovný rast a transformáciu.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola