Kambo: Starodávna medicína pre moderné časy

Kambo: Starodávna medicína pre moderné časy

Kambo, známa tiež ako „medicína žaby“, je jedinečná a silná forma očisty, ktorá získala popularitu po celom svete vďaka svojim úžasným liečebným schopnostiam. Táto tradícia, pôvodom z Amazónie, používa sekrety žaby Phyllomedusa bicolor na vyčistenie tela a mysle.

Kambo medicína - bezpečná a efektívna očista tela a mysle
Kambo medicína - bezpečná a efektívna očista tela a mysle

Čo je Kambo?

Kambo je sekret jednej z najväčších žijúcich žiab, ktorá žije v severnej Amazónii a domorodé kmene jej hovoria Kambo, Kampu alebo Sapo. Tradične bolo Kambo používané hlavne ako medicína na liečenie stavu zvaného Panema, čo sa dá voľne preložiť ako „choroba neúspešného lovca“. Keď lovci dlho nemali úspech, začali sa hromadiť negatívne emócie, strata energie, sebavedomia a nastal stav apatie a nechuti do života.

 

Ceremónie a bezpečnosť

Naša prax je v súlade so západným štýlom práce s Kambom medicínou a zabezpečujeme bezpečný priebeh každej ceremónie. Pred začiatkom ceremónie preberieme dôležité informácie a odporúčania, aby bola aplikácia čo najefektívnejšia.

Ponúkame súkromné aj skupinové ceremónie, kde cena sa líši v závislosti od typu stretnutia a frekvencie návštev. Ak máte finančné ťažkosti, neváhajte nás kontaktovať, nájdeme riešenie.

Vždy je dôležité oboznámiť nás s vašim zdravotným stavom, najmä ak máte nejaké zdravotné komplikácie, ktoré spadajú do kontraindikácií.

Kambo medicína - bezpečná a efektívna očista tela a mysle
Kambo medicína - bezpečná a efektívna očista tela a mysle

Ako Kambo funguje?

Kambo je známe svojou schopnosťou efektívne uvoľňovať nahromadené toxíny - fyzické, mentálne aj emočné, čím uvoľňuje aj emočné bloky a negatívne myslové vzorce. To v konečnom dôsledku umožňuje imunitnému systému posilniť sa. Kambo obsahuje peptidy, ktoré sú dôležité pre udržiavanie rovnováhy v tele. Dermorphin, jeden z peptidov, je dokonca 40-krát silnejší než morfín a pomáha pri liečbe chronických bolestí.

 

Kambo je cestou k hlbšiemu sebapoznaniu a zdraviu. Dovoľte nám sprevádzať vás na tejto ceste.
 

Ako prebieha Kambo ceremoniál?

Kambo je unikátna forma prírodnej medicíny, ktorá sa aplikuje na prázdný žalúdok, čo znamená, že by ste nemali jesť minimálne 8 hodín pred samotnou aplikáciou. Celý proces začína krátkym pohovorom, najmä ak ide o súkromnú aplikáciu, aby sa zistili vaše potreby a očakávania.

Príprava tela a mysle

Pred samotnou aplikáciou máte možnosť použiť Rapé medicínu, ktorá môže pomôcť uvoľniť nervozitu. Rapé je tradičný prášok, ktorý obsahuje tabak a popol, a aplikuje sa fúkaním do nosa. Táto medicína prináša klid a uvoľnenie, čo je ideálne pred intenzívnym zážitkom z Kambo.

Hydratácia a aplikácia

Následne je potrebné vypiť 1,5 až 2 litre vody, ktorá pomôže telu pripraviť sa na detoxikačný proces. Potom sa na kožu aplikujú malé body pomocou tenkého dřívka, ktoré po zahojení zanechají slabé jizvičky. Tieto jizvy môžu slúžiť na vytvorenie vzorov, avšak sú takmer neviditeľné s časom.

Prvé príznaky a očista

Už po krátkom čase pocítite teplo po tele a zrýchlenie srdcovej činnosti. Tvár môže dočasne opuchnúť, čo obvykle ustúpi do 30-120 minút po ošetrení. Ak je potrebné, pridajú sa ďalšie body, až kým nedôjde k očistnému zvracaniu. Toto zvracanie pomôže odstrániť pocit nevoľnosti a často sa po ňom dostaví pocit uvoľnenia, radosti a dokonca eufórie.

Záver a odpočinok

Po približne 20-40 minútach sa Kambo medicína odstráni a následuje obdobie odpočinku. Tento deň by mal byť venovaný relaxácii, pretože telo sa stále zotavuje z intenzívnej očisty. Nasledujúci deň môžete stále cítiť určitú slabosť, ale do tretieho dňa by ste mali pociťovať príval novej energie a sily.

Dôležité upozornenie

Kambo je silná medicína, ktorá vyžaduje rešpekt k jej silným účinkom a potenciálnym rizikám. Preto je nevyhnutné podstúpiť tento rituál pod dohľadom skúseného praktikanta, ktorý môže zabezpečiť bezpečnú a podpornú atmosféru počas celého procesu.

Kedy Kambo nie je vhodné?

Kambo je mocná prírodná medicína známa svojimi detoxikačnými a liečivými účinkami. Napriek mnohým pozitívnym vlastnostiam, existujú určité situácie, kedy by sa od jej používania malo upustiť:

  • Osoby s tažšími, srdcovými problémami alebo po mozgovej príhode: Kambo môže spôsobiť rýchle zmeny v srdcovej činnosti a krvnom tlaku.
  • Osoby s výrazne nízkym krvným tlakom (medikovaný): Kambo môže tlak ešte viac znížiť.
  • Osoby nadmerne užívajúce lieky a chemické doplnky: Najmä tie na chudnutie, môžu interagovať s Kambo.
  • Osoby po chemoterapii: Minimálne 6 týždňov po ukončení liečby, pretože Kambo môže byť príliš náročné na oslabený organizmus.
  • ženy s veľmi ťažkou a bolestivou menštruáciou
  • Tehotné ženy: Kambo môže predstavovať riziko pre plod.
  • Malé deti a mladiství pod 18 rokov: Ich telá a psychika ešte nemusia byť pripravené na intenzívne účinky Kambo.
  • Osoby podstupujúce biologickú liečbu, majúce leukémiu alebo berúce lieky obsahujúce lítium: Tieto skupiny by mali Kambo vyhnúť kvôli možným interakciám a zvýšenému zdravotnému riziku.
  • Osoby so zánetom slinivky
  • Osoby s bulímiou alebo anorexiou: Mali by sa najprv poradiť s odborníkom.
  • Osoby trpiace závažnými psychickými poruchami: Kambo môže tieto stavy zhoršiť.

Prvý krát na Kambo?

 

Ako sa pripraviť na Kambo ceremoniál: 5 krokov

  1. Uvoľni všetky očakávania:Je dôležité pristupovať k prvej skúsenosti s Kambo s otvorenou mysľou. Nečakaj, že to bude náročný proces. Snažíme sa začínať veľmi jemne, spravidla len s jedným bodom, a každý prechádza procesom podľa svojich individuálnych kapacít.

  2. Informuj sa na našom webe:Pred ceremoniálom si prečítaj informácie dostupné na našej webovej stránke, aby si mal/a jasnú predstavu o tom, ako proces prebieha. To ti pomôže lepšie sa pripraviť na to, čo môžeš očakávať.

  3. Premysli si svoj zámer:Zámer by mal byť zameraný na to, čo chceš získať alebo prijať, nie na to, čoho sa chceš zbaviť. Napríklad, ak sa trápiš strachom, zameraj sa na získanie pokoja. Kambo pracuje s inteligentným duchom, ktorý vie, čo najviac potrebuješ, a zložité zámery môžu proces komplikovať.

  4. Venovať sa príprave:Domorodé kmene odporúčajú pred očistou dodržiavať diétu, čím sa znižuje náročnosť procesu a ukazuje sa serióznosť tvojho zámeru. Kambo duch vtedy môže pracovať hlbšie. Západná medicína zase radí pred ceremoniálom prijímať stravu bohatú na minerály a vyhýbať sa aktivitám, ktoré znižujú hladinu minerálov, najmä sodíka.

  5. Preštuduj si zoznam kontraindikácií a kontaktuj nás, ak berieš nejaké lieky:Je dôležité, aby sme vedeli o všetkých liekoch, ktoré užívaš, vrátane antidepresív, aby sme zabezpečili tvoju bezpečnosť počas ceremoniálu.

Kambo medicína - bezpečná a efektívna očista tela a mysle
Kambo medicína - bezpečná a efektívna očista tela a mysle

Kambo: Cesta k hlbšiemu sebapoznaniu a zdraviu

Kambo, známa aj ako "medicína žaby", predstavuje unikátnu formu očisty tela a mysle, ktorá sa traduje v indiánskych kmeňoch Amazonie. Táto prírodná terapia využíva sekrety žaby Phyllomedusa bicolor, ktorá je známa svojimi silnými detoxikačnými a liečivými schopnosťami. Moja cesta k Kambo sa začala v roku 2019, keď som sa o tejto medicíne dozvedel a rozhodol sa prehĺbiť svoje poznatky.

Prvé stretnutie s Kambom

V roku 2022 som absolvoval svoju prvú Kambo ceremoniu a skúsenosť bola prelomová. Nielenže som videl, ako Kambo vyliečilo niekoľkoročný ekzém mojej priateľky, ale aj ja som začal pociťovať zmeny vo svojom zdraví a celkovom energetickom rozpoložení. Videnie týchto výsledkov ma motivovalo hlbšie študovať a rozumieť tomu, ako Kambo pracuje.

Kambo medicína - bezpečná a efektívna očista tela a mysle
Kambo medicína - bezpečná a efektívna očista tela a mysle

Cesta za pôvodom Kamba

Na začiatku roku 2024 som sa vybral na expedíciu do Brazílie, do srdca Amazonie, kde som navštívil indiánske kmene Shawanawa, Huni Kuin a Katukina. Cieľom cesty bolo naučiť sa o pôvodných prístupoch k tejto medicíne priamo od jej tradičných užívateľov. Táto skúsenosť mi umožnila vidieť a zažiť rôzne spôsoby aplikácie Kambo, ako aj pochopiť kultúrny kontext jeho používania.

Certifikované školenie a prax

Od júna 2024 som v certifikovanom výcviku u skúseného Kambo praktikanta Vojtu Chládeka. V rokoch 2022-2023 som absolvoval všetky kurzy De-armouringu, práce s telom a traumami v centre Mahalo Praha, kde som získal certifikáciu.

Kambo je pre mňa nielen metódou sebauzdravenia, ale aj cestou, ako priniesť hodnotu a pozitívnu zmenu do životov ostatných. Teším sa na to, ako môžem svoje skúsenosti a poznatky zdieľať s vami a spoločne objavovať nové možnosti pre naše zdravie a pohodu.

Kambo medicína - bezpečná a efektívna očista tela a mysle